HiQ Rock the Code: Tulevaisuuden koodari on monipuolinen

HiQ järjestää jo kolmatta kertaa Rock the Code –bootcamp –koulutusohjelman yhteistyössä Saranen Consultingin kanssa. Koulutuksessa keskitytään tietojärjestelmien integraatioihin, frontend- ja backend –kehittämiseen sekä testiautomaatioon. Lokakuussa 2016 alkanut koulutus kestää kuusi kuukautta ja siihen osallistuu 15 uudelleenkoulutettavaa ammattilaista. Koulutuksen aikana keskitytään uusimpien työvälineiden oppimisen lisäksi liiketoimintalähtöiseen näkemykseen digitalisaatioon ja ohjelmistokehitykseen.

HiQ:n Rock the Code –koulutusohjelma keskittyy uudelleenkouluttamaan eri alojen ammattilaisia tulevaisuuden integraatio-, frontend- ja backend –kehittäjiksi sekä testiautomaatio-osaajiksi kuuden kuukauden tiiviissä koulutuksessa. Kolmatta kertaa järjestettävän koulutusohjelman kautta on koulutettu jo 40 osaajaa ohjelmistoalalle.

Ei vain osaamisen päivittäminen vaan kokonaan uudenlainen ammattilainen

Rock the Code –koulutusohjelma vastaa HiQ:n toimintafilosofiaa, jossa digitalisaatio yhdistyy sekä liiketoimintaan että ihmiseen. Tavoitteena ei olekaan vain opettaa uusia teknologioita, vaan uudenlainen tekemisen tapa ja näkemys koodaajan monipuoliseen rooliin muuttuvassa yhteiskunnassa.

–Olen päässyt koulutuksessa oikeaan työhön käsiksi. Olemme esimerkiksi testanneet S-mobiili –pankkiratkaisua, joka on yli miljoonan ihmisen käytössä. Se on mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten digitalisaatio muuttaa ihmisten elämää, sanoo Eeva Isosaari, Integration Consultant.

Integrointi opettaa liiketoiminnan arkipäivän prosessit

Rock the Code –koulutuksessa kokeneet ammattilaiset opettavat koulutettaville uusimpia ja käytetyimpiä teknologioita ja työmetodeja, kuten Java/.NET ja DevOps. Koulutus tapahtuu työssäoppimisen tavoin sekä demo- että asiakasprojekteissa. Koulutettavilla onkin siten käytössään sekä esimiehen että kokeneen henkilökohtaisen mentorin tuki ja opintoryhmä apunaan oppimisessa.

–Bootcampien kautta työllistyneet ovat olleet aivan liekeissä siitä, mitä ja miten teemme täällä HiQ:lla. Integraatiot esimerkiksi eivät ole vain tietojärjestelmien yhteensovittamista, vaan kertovat siitä, miten liiketoiminnan arkipäivän prosessit toimivat ja miten niitä voidaan kehittää, kertoo Katja Rantala, HR Manager.

Lisätietoja

Jukka Rautio, toimitusjohtaja, HiQ Finland

puh: 040 - 827 1142, sähköposti: jukka.rautio@hiq.fi

www.hiq.fi

 

HiQ parantaa maailmaa yksinkertaistamalla ja parantamalla ihmisten arkea tekniikan avulla. Olemme oikea kumppani organisaatioille, jotka haluavat saada aikaan tuloksia, joilla on merkitystä digitaalisessa maailmassa. HiQ:lla työskentelee yli 1500 asiantuntijaa neljässä eri maassa. Yritys perustettiin 1995 ja sen osake on noteerattu Tukholman pörssissä keskisuurten yritysten listalla (Nasdaq Stockholm Mid Cap). Lisätietoa on osoitteessa www.hiq.fi