Integraatiopalvelut

Yritykset parantavat kilpailukykyään perinteisellä järjestelmäintegraatiolla sekä älykkäällä prosessi-integraatiolla. Ulkoistus -, tehostus- ja verkottumispaineet ovat lisänneet organisaatioiden sisäisen ja välisen tietoliikenteen – ja siten integraatiotarpeen - määrää eksponentionaalisesti.

Onnistuminen integraatiohankkeissa edellyttää sekä teknistä asiantuntemusta että liiketoiminta- ja prosessiosaamista. Olemme paras ja suurin asiantuntija palvelukeskeiseen arkkitehtuuriin (Service Oriented Architecture, SOA) sekä palveluväylään (Enterprise Service Bus, ESB) perustuvissa integraatioratkaisuissa sekä pilvipohjaisen integraation toimittamisessa. Emme sorru SOAssa valtavien monoliitti-integraatioiden suohon, vaan käytämme mikropalvelumaista lähestymistä niin arkkitehtuurisuunnittelussa, toteutuksessa ja omassa FRENDS -integraatioalustassammekin.

Uudellen käytettävien palveluiden tekeminen liiketoiminnan tarpeisiin ei ole kuitenkaan ihan läpihuutojuttu. Siksi konsultoimme ja autamme myös asiakkaitamme oman integraatiokompetenssikeskusten (Integration Competency Center, ICC) rakentamisessa.

Jos edelliset aiheet tuntuvat kaukaisilta ja pohdit ennemmin integraatioalustan perushyötyjä, lue lyhyt yhteenvetomme keskitetyn integraation hyödyistä ja vältät spagetti-integraation sudenkuopat.

Tarjoamme asiakkaidemme hyödyksi kaikki prosessi-integraation elinkaaren palvelut, oikeat menetelmät ja työkalut. Toteutamme integraatioratkaisuja useilla eri teknologioilla, joista tärkeimpinä FRENDS4 Integration Platform, Microsoft BizTalk ja Azure -teknologiat. Omiin FRENDS-integraatiotuotteisiimme on kiteytetty 25 vuoden kokemus liiketoimintakriittistä integraatiohankkeista. 

Vantaan Energia

Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n tavoitteena oli löytää luotettava ratkaisu prosessien seurantaan ja raportointiin. HiQ toteutti Vantaan Energialle FRENDS-integraatioalustaan perustuvan integraatioratkaisun, jonka avulla seurataan prosessien etenemistä, tietojen oikeellisuutta ja palvelutasojen toteutumista reaaliajassa. Ratkaisun avulla mahdollisiin ongelmatilanteisiin voidaan puuttua jo etuajassa.

Suomen Lähikauppa

Suomen Lähikauppa ja HiQ ICC ovat tehneet integraatioyhteistyötä vuodesta 1993 lähtien. Integraatioiden avulla hallitaan mm.  SLK:n tilausliikennettä. Keväällä 2011 käynnistettiin mittava uudistushanke, jonka puitteissa olemassa olevat integraatiot siirrettiin FRENDS Iron -integraatioalustan hallittaviksi. Uudistuksen myötä SLK sai käyttöönsä modernin integraatioympäristön ja tukevan pohjan tuleville integraatiotarpeille.

Turku Energia

Turku Energia tarvitsi luotettavan raportointiratkaisun varmistamaan etäluettavien mittareiden asennusprojektin onnistumisen. Kumppaniksi Turku Energia halusi integraatioasiantuntijan, joka tuntee energiayhtiöiden tarpeet ja toimii joustavasti monitoimittajaympäristössä.  Monitorointi- ja raportontiratkaisun toteutuksesta vastasi HiQ ICC .

Lohjan kaupunki

Lohjan kaupunki haki kustannustehokasta ja helppokäyttöistä ratkaisua seutukuntayhteistyöhön, kuntaliitoksiin ja toimintojen yhdistämiseen liittyviin järjestelmähaasteisiin. HiQ toteutti Lohjan kaupungille järjestelmäarkkitehtuurin, sekä FRENDS-integraatioalustaan liittyvän integraatioratkaisun. Koulutuksen myötä Lohjan kaupungin omat asiantuntijat saivat valmiudet toteuttaa liittymiä itse.

Eläke-Fennia

Eläke-Fennia halusi varmistaa laajan järjestelmähankkeen onnistumisen. HiQ arvioi Eläke-Fennian nykyratkaisujen ja järjestelmäkokonaisuuden toteutusmallin, sekä  toimitti parhaiden käytänteiden mukaiset parannusehdotukset. Auditoinnin avulla Eläke-Fennia kehittää prosesseistaan entistä kustannustehokkaampia.

PlusTV

HiQ loi PlusTV:lle integraatioratkaisun, jonka kautta hallitaan yrityksen kaikkia tilaus-, toimitus- ja laskutustoimintoja sekä partnereiden välisiä tiedonsiirtoja Suomessa ja Ruotsissa. Varmempi ja tehokkaampi integraatio auttaa PlusTV:tä parantamaan asiakkaidensa saamaa palvelukokokemusta entisestään.